Omgeving

Vulkaaneifel

Weidse heuvels, dichte bossen, heldere beekjes, geurige weilanden en leuke dorpjes – de Vulkaaneifel is een schitterende vakantieregio die een en al rust uitstraalt.

De Vulkaaneifel is een waardevol natuurerfgoed dat is aangewezen als European Geopark. Het maakt deel uit van UNESCO en mag zich sinds 2010 natuurpark mag noemen.

Met zorg geselecteerde fiets- en wandeltochten brengen de bezoekers naar de schatten van dit fascinerende landschap. En in het veelzijdige land van de Maren en vulkanen weten gecertificeerde gidsen met boeiende tochten iedere deelnemer enthousiast te maken.

De Eifel heeft een rijke traditie als vakantie- en vrijetijdsoord, vooral vanwege haar prachtige bosrijke en heuvelachtige omgeving. De vulkaanmeren rondom Daun zijn 10.000 jaar oud. Daun werd met zijn mineraalbronnen één van de belangrijkste kuuroorden in het hart van de Vulkaaneifel.

Op een paar kilometer afstand van Holiday Park Pulvermaar vindt u de in Duitsland unieke Dauner Maare, de “Ogen van de Eifel”, die als bezoeker in de Vulkaaneifel niet mag missen. Hier kunt u ook de beroemde Weinfelder kapel zien, die in het gezonken dorp Weinfeld staat.

In de omgeving van Pulvermaar vindt u allerlei restaurants en gezellige cafés en kunt u zich in een gemoedelijke en gezellige atmosfeer laten verwennen met de specialiteiten uit de regio.

Als u een vakantiegebied zoekt met een afwisselend landschap in combinatie met gezellige plaatsen (o.a. Daun, Cochem en Bernkastel-Kues) en veel rust in een ongerepte natuur nabij de Moezel, dan bent u in de Vulkaaneifel op de juiste plaats. Deze streek laat het hart van de natuurliefhebbers sneller kloppen. Gun u zelf een mooie vakantieplaats en geniet van het wonderschone Eifel-landschap.

Pulvermaar en omgeving

Het vakantiepark ligt tegen een vulkaanmeer aan, waar vele fiets- en wandelroutes starten. Het Maare-Moezel fietspad (Maare-Mosel-Radweg) van 55 kilometer gaat over een vroegere spoorbaan en biedt alle fietsfans een prachtige, ongestoorde tocht. Ontspannen fietsen over viaducten, bruggen, door de vroegere spoorwegtunnels en door het fantastische landschap wordt u hier geboden. Onderweg komt u romantische restaurantjes en cafés tegen waar u de regionale lekkernijen kunt proberen.

Rondom de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Pulvermaar zijn veel regionale en lokale wandelroutes die vanaf het recreatiepark, naar de Maren, het zwembad of naar andere idyllische plaatsjes leiden.

Een grote attractie in Daun is het Wild- & Erlebnispark. Het Wild- & Erlebnispark ligt midden in de Eifel in de buurt van de stad Daun in een ca. 220 ha. groot bos- en weidelandschap. Een 8 km lange bosweg (autotocht) leidt u door dit mooie landschap van de Vulkaaneifel.
Andere populaire pret- en recreatieparken in de omgeving zijn:
- Wild und Freizeitpark Eifel
- Wild und Freizeitpark Klotten-Cochem
- Phantasialand (Brühl)

Bergen en wintersport

In het noordoosten van de Eifel, aangrenzend aan de Vulkaaneifel, ligt de Hohe Acht, de hoogste berg van de Eifel, in het prachtige gebied van de Hocheifel. Met een hoogte van 747 meter steekt de berg boven het landschap uit. Het gebied is prachtig en ligt zo’n 10 kilometer ten oosten van Adenau.

Wanneer je in de Eifel bent dan mag een kijkje bij of op de Hohe Acht natuurlijk niet ontbreken. De Hohe Acht is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan uit het Tertiair tijdperk. Best een raar idee als je er zo rondloopt. Het uitzicht is hier adembenemend mooi en je hebt een prachtig panorama gezicht op de verre omgeving.

Voor de wintersportliefhebbers is het skigebied Jammelshofen – Hohe Acht een aanrader in de winter wanneer er sneeuw ligt. Maar de regio Eifel heeft nog meer te bieden voor de wintersporters. Alle informatie hierover vindt u in het artikel van Eifelinfo: Wintersport in de Eifel.